Újraindul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

2020. május 25. 15:00 Újraindul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet mérséklődésével a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. újraindítja a házhoz menő zöldhulladék gyűjtést. Az első szállítási nap 2020. június 1. (hétfő). Az utcakörzetek és szállítási időpontok táblázatait cikkünkben közöljük.

Azt, hogy Önnél mikor szállítják el a zöldhulladékot, a két lenti táblázat egymás utáni megnyitásával láthatja. Az egyikben az időpontok, a másikban az utcanévsor van. Ezen a szisztémán a közeljövőben változtatni fogunk, hogy egy rendszerben lássa, mikor, honnan szállítják el a zöldhulladékot a városban. Addig is köszönjük türelmüket, együttműködésüket!

GYŰJTÉSI NAPTÁR: innen pdf formátumban is letölthető

 

UTCALISTA: innen pdf formátumban is letölthető

 

A kerti zöldhulladékot a helyi rendeletnek megfelelően átlátszó, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítják el, illetve az ágakat, gallyakat darabolva és összekötegelve. A zsákokba helyezhetők: lomb, fa és bokor nyesedék, nyírt fű, gyom. A faágakat, dísznövényeket darabolva (maximum 1 m hosszig, 10 cm átmérőig), két helyen, kézi rakodásra alkalmas módon összekötve helyezzék a zsákok mellé.

 

Kérjük, hogy a kerti zöldhulladékot az előírásoknak megfelelően, leghamarabb a szállítást megelőző napon, de legkésőbb a szállítási nap 6:00 óráig helyezzék ki közterületre. A késve vagy nem átlátszó zsákban, illetve nem megfelelő módon összekötegelt zöldhulladékot a szolgáltatónak nem áll módjában elszállítani. Amennyiben a munkatársak a zöldhulladékos zsákokban háztartási-, vagy egyéb hulladékot találnak, azt nem szállítják el, valamint a rönkfák, gyümölcsök, földes fagyökerek sem kerülnek elszállításra.

 

A szállításra alkalmas átlátszó, biológiailag lebomló zsákok 2020.05.26. 10:00 órától megvásárolhatók 100 Ft/db áron az alábbi címeken:

 

2000 Szentendre, Szabadkai utca 9. (Hulladékudvar)

2000 Szentendre, Duna korzó 25. (Fehér ház – Ügyfélszolgálat)

2013 Pomáz, Fáy András u. 51. (Tűzoltóparancsnokság)

 

További információk: www.vszzrt.hu, 06 26 300 407