Regisztráció kedvezményes parkolás igénybevételéhez- Emlékeztető

2021. szeptember 16. 17:14 Regisztráció kedvezményes parkolás igénybevételéhez- Emlékeztető

Az elmúlt években Szentendre városa a gépjármű adót fizető lakosok számára kedvezményt biztosított a fizető parkolókban. Az adót rendben megfizetők a II. parkoló zónában díjmentesen és korlátlanul várakozhattak gépjárművükkel.

VÁLTOZÁS 2021. áprilisától!

A hatályos jogszabályok alapján 2021.01.01-től a gépjárműadó befizetése a NAV-hoz folyik be és erről az önkormányzat nem kap tájékoztatást, ezért szükséges volt a szentendrei lakosoknak adható kedvezményrendszer újratervezése.

Az Önkormányzat a 29/2018. (XII.17.) számú parkolási rendeletet 2021. áprilisban úgy módosította, hogy azok a szentendrei lakosok, akik az előző félévben jogosultak voltak a kedvezményre, azoknak 2022. január 31-ig meghosszabbítja a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vonatkozik ez az érvényesség meghosszabbítás az Adóiroda által kiadott kék 2021.04.15-ig érvényes parkoló matricákra is.

Azok a lakosok, akik eladták gépjárművüket adásvételi szerződésük megküldésével tudják jelezni ügyfélszolgálatunk felé, míg új gépjármű vásárlását és a kedvezmény igénybevételének tényét a regisztrációval tudják a jövőben megigényelni.

Fontos, hogy Társaságunk nem tudja személyre szólóan értesíteni a lakosságot, hiszen a NAV nem szolgáltat adatot az adófizetőkről, így nincs arra vonatkozóan információnk, hogy ki jogosult, illetve ki kívánja igénybe venni e kedvezményt. A kedvezmény kizárólag a regisztráció után vehető igénybe, visszamenőleges hatálya nincs.

Regisztrációhoz szükséges a forgalmi engedély teljes első oldala és a lakcímkártya lakcímet tartalmazó oldalának beküldése a Városi Ügyfélszolgálat a parkolas@szentendre.hu email címére.

Amennyiben kérdésük merülne fel, vagy segítségre van szükségük, úgy munkatársaink elérhetőek a parkolas@szentendre.hu e-mail címen vagy a 06/26300-407 / 2 melléken.

Kérjük, hogy aki még nem rendelkezik a parkolási kedvezménnyel, de igénybe kívánja venni, az a fenti elérhetőségek egyikén jelezze Társaságunk felé.