Kedvezményes parkolás- tájékoztató

2021. június 09. 16:38 Kedvezményes parkolás- tájékoztató

TÁJÉKOZTATÓ

Szentendrei gépjármű tulajdonosok kedvezményes parkolása feltételeiről

Az elmúlt években Szentendre város Önkormányzata a gépjármű adót fizető lakosok számára kedvezményt biztosított a fizető parkolókban. Az adót rendben megfizetők a II. parkoló zónában díjmentesen és korlátlanul várakozhattak gépjárművükkel.

A hatályos jogszabályok alapján 2021.01.01-től a gépjárműadó befizetése a NAV-hoz folyik be és erről az önkormányzat nem kap tájékoztatást, ezért a szentendrei lakosoknak adható kedvezményrendszer újratervezésre került.

Az önkormányzat a 29/2018. (XII.17.) számú parkolási rendeletet 2021. áprilisban úgy módosította, hogy azok a szentendrei lakosok, akik az előző félévben jogosultak voltak a kedvezményre, azoknak 2022. január 31-ig meghosszabbítja a kedvezményes parkolás lehetőségét.

Azoknak a lakosoknak, akik szeretnék a kedvezményes parkolást igénybe venni, de nem rendelkeztek előző félévben e kedvezménnyel, regisztrálniuk szükséges az új gépjárművet a parkolási társaságnál, hogy az I-II. díjzónában díjmentesen tudjanak várakozni.

Regisztráláshoz szükséges a lakcímkártya lakcímadatokat tartalmazó oldala és a forgalmi engedély teljes első oldala, amelyen a gépjármű adatok és üzembentartói adatok megtalálhatóak.

Regisztrálni a parkolas@szentendre.hu email címen tudnak.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ha gépjármű nem szerepel az előző félévi kedvezményes listában, illetve új gépjármű esetén elmulasztotta regisztrálni, úgy nem jogosult a díjmentes parkolás igénybevételére, amely észlelés esetén parkolási pótdíjfizetési felszólítás kiszabását vonja maga után.

A regisztrációval kapcsolatosan bővebb információt kérhet munkatársainktól a 06 / 26 300-407 telefonszámon.