Házhoz menő lomtalanítás- tájékoztató

2022. február 13. 10:28 Házhoz menő lomtalanítás- tájékoztató

A Városi Szolgáltató NZRT. a korábbi gyakorlathoz hasonlóan a lakossági előfizetők részére évente egy alkalommal házhoz menő lomtalanítási lehetőséget kínál. Társaságunk a lomtalanítás alkalmával a családiházas partnereinknél az ingatlan elé kikészített, háztartásban feleslegessé vált lomhulladékokat gyűjti össze és szállítja el. Szállítási igényüket 2022. február 14-től Ügyfélszolgálatunkon jelezhetik a 06-26-300-407-es telefonszámon, vagy elektronikusan az ugyfelszolgalat@szentendre.hu email címen.

A beérkezett igények feldolgozását 2022. március 16-tól kezdi meg Társaságunk, kollégánk jelentkezéséig kérjük türelmüket.

Társasházak esetében megkérjük ügyfeleinket, hogy a lakóközösség igényeit egyeztetve, megrendelésüket a közös képviselőn keresztül juttassák el Ügyfélszolgálatunkra.

A lomok kihelyezésének módja:

A lomhulladékot az előzetes időpont egyeztetést követően a megbeszélt napon legkésőbb reggel 6 óráig kell kikészíteni. Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki, ami maximálisan 2 m3 lehet. Kérjük, hogy a kihelyezett hulladék ne akadályozza a gyalogos- és gépjárműforgalmat.  Az esetleges többletmennyiséget munkatársaink fényképfelvétellel igazoltan továbbítják a Rendészeti Igazgatóság kollégái felé. A limit mennyiség felett otthagyott hulladék eltakarítása a megrendelő feladata, ennek elmaradása szabálysértési eljárást vonhat maga után. A kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kérjük kihelyezni. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az előzetes időpontegyeztetés nélkül kihelyezett lomhulladékot nem áll módunkban elszállítani.

Kérjük, hogy ne helyezzenek ki lomtalanításkor:

 • a háztartásokban naponta képződő kommunális hulladékot
  • ipari, mezőgazdasági, szolgáltatatási tevékenység következtében keletkező hulladékot
  • veszélyes hulladékot (festékmaradék, olaj, fénycső, akkumulátor stb.)
 • elektronikai készülékeket (tv, hűtő, gáztűzhely)
  • építési, bontási törmeléket (sitt), ideértve az ablaküveget is
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
  • szénport, hamut, földet
  • elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladékot
  • gumiabroncsot, gépjárműroncsot és egyéb járműalkatrészeket

A fenti hulladékfajták – kommunális és ipari hulladék kivételével – a hulladékudvarban (2000 Szentendre, Szabadkai utca 9.) adhatók le.