Felhívás zöldfelületek takarítására

2023. március 02. 12:13 Felhívás zöldfelületek takarítására

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. Szentendre Város Önkormányzatának megbízásából idén is megtartja a városi zöldfelületek tavaszi takarítási akcióját.

Társaságunk az év folyamán áprilistól novemberig biztosítjaházhoz menő formában ügyfelei részére az otthonaikban keletkezett zöldhulladék elszállítását. Jelen akcióprogram keretében lehetőség nyílik már március hónapban is a kertekben, ingatlanok előtt összegyűjtött falevelek és a tavaszi kerti munkákból keletkező gallyak elszállíttatására.A szállítások az alábbi ütemezésben zajlanak (a szállítási napok megegyeznek a szelektív hulladék elszállításának napjával):

A munkálatokból származó faleveleket, levágott füvet csak átlátszó, biológiai lebomló zsákban szállítják el kollégáink. Kérjük a kihelyezett zsákok száját minden esetben kössék be.

A levágott ágakat, gallyakat kérjük maximum 1 méter hosszúságúra felaprítva, két helyen szorosan átkötve, kézi rakodásra alkalmas állapotban kihelyezni. Az összekötegelt gallyakat és az átlátszó, lebomló zsákokat a szállítási napot megelőző napon vagy a szállítási nap reggelén, legkésőbb 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre.

Télies útviszonyok esetén a gyűjtőjárművel nem megközelíthető utcák esetében, későbbi időpontban kerülelszállításra a kihelyezett zöldhulladék.

A szállításra alkalmas zsákok megvásárolhatók a hulladékudvarban (2000 Szentendre, Szabadkai utca 9.) és az ügyfélszolgálaton (2000 Szentendre, Dunakorzó 25.), valamint a szentendrei gazdaboltban.

Amennyiben a kihelyezett zsákokban földet, követ, gyümölcsöt vagy egyéb oda nem illő anyagot találnak kollégáink, illetve nem a megfelelő átlátszó lebomló zsákba kerül kihelyezésre a zöldhulladék, abban az esetben a zsákok elszállítását nem tudjuk biztosítani.

A szállítási körzetek utcalistájáról tájékozódhat weblapunkon,a www.vszzrt.hu oldalon és ügyfélszolgálatunkon a 26/300-407-es telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címen.

Köszönjük a fent leírtak szerinti együttműködését.