Téli útüzem

2023. november 22. 09:21 Téli útüzem

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. az idei évben is november 15-én megkezdete a téli útüzemeltetést.

A szóró-ekéző járműparkot irányító hódiszpécser, a +36 20 320 7216 telefonszámon bármikor hívható.

Társaságunk összesen nyolc szóró- és ekézőgéppel biztosítja a téli útüzemeltetést Szentendre város területén. A gépi munkaerő mellett, kézi erővel is részt vesznek a síkosságmentesítésben. A téli időszakban az önkormányzat által kezelt úthálózat síkosságmentesítését és hóeltakarítását képzett és gyakorlott ügyeletesek irányítják.

Munkagépeink a főbb útvonalak esetében a havazás észlelését követően maximum 1 órán belül bevethetőek.  Az útellenőrzés téli időszakban folyamatosan zajlik, a bejelentésekre ügyfélszolgálatunk a legrövidebb időn belül reagál. Az utak takarítását idén is a téli útüzemeltetési szabályzatnak megfelelő sorrendben végzik munkatársaink. Ennek alapján priorizálva haladnak a nagyobb forgalmú utaktól a kisebb forgalmú utcákig.

A szabályzat szerint a hóeltakarítást a fő- és a tömegközlekedési útvonalakon kell kezdeni. A munkakezdés fontossági sorrendje: az autóbuszjáratok vonalszakaszai, a helyi közúti közlekedés egyéb főútvonalai, továbbá a város területén a lakossági ellátást biztosító élelmiszerboltokhoz, valamint az egészségügyi intézményekhez és a közintézményekhez vezető útvonalak.

Társaságunk kihelyez útszóró anyagot a lakosság számára, amennyiben a közterületeken kívánják használni azt.

Kérjük a gépkocsival közlekedőket, hogy fokozott körültekintéssel vezessenek a téli út- és látási viszonyok között! Korán sötétedik, gyakran nehéz észrevenni a gyalogosokat. Kérjük kiemelten figyeljenek rájuk!

Kérjük az autósokat, hogy járművüket szereljék fel téli gumival; legyen hólánc, jégkaparó, zároldó spray a csomagtartóban!

Felhívjuk figyelmüket a téli útüzem idejére vonatkozó megállást, várakozást tiltó táblákra. Ezek azért fontosak, hogy szükség esetén elférjen az úton a hókotró, valamint, hogy a hótömeg, amit a hókotró maga előtt tol, ne tegyen kárt a parkoló gépjárművekben.

Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy az ingatlanok előtt a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés az ingatlantulajdonosok,- kezelők,- használók kötelezettsége. Kérjük gondoskodjanak a járdák tisztántartásáról!

A téli útüzem november 15. és március 15. között van érvényben.

Köszönjük együttműködésüket!