Tájékoztató a távfűtés költségosztásáról

2022. október 06. 11:08 Tájékoztató a távfűtés költségosztásáról

Hitelesített hőmennyiségmérő

Az épület által felhasznált hőenergiát méri.

Költségmegosztó készülékek

Az egyes radiátorok hőfogyasztásának egymáshoz viszonyított arányát mutatja. A költségmegosztó készülék által mutatott értékek alapján meghatározható az egyes lakásokban felhasznált energia mennyisége.

Igazságos elszámolás

Tényleges fogyasztás alapján történő számlázás.

 

Mi az a fűtési költségmegosztás?

A fűtési költségmegosztás korszerű, költséghatékony alternatíva a fogyasztás alapú elszámolásra.
Ha Ön fűtési költségmegosztó rendszert alkalmaz otthonában, az Ön valós költségei – az elszámolási időszakban – a ténylegesen elfogyasztott energia mennyiségét tükrözik, kiadásai így tervezhetőbbé válnak.

Miért jó Önnek?

Valódi költségcsökkentés

A költségek elszámolása fogyasztásarányos, így Ön a ténylegesen elfogyasztott energia után fizet. A nagy pontosságú, modern készülékek innovatív távleolvasási technológiájának köszönhetően, az eredmény a havi számlájában is megjelenhet. A költségmegosztó készülékek pontosságát szabványok, az elszámolás helyességét jogszabályok biztosítják.

A költségmegosztók és a korszerű termosztatikus radiátorszelepek együttes alkalmazásával egyéni igényeinek megfelelően szabályozhatja a fűtést, így akár 20%-kal csökkentheti fűtési költségeit.

Energiahatékony

Az energiahatékonyságról szóló irányelv (EED) célja, hogy a fogyasztók tudatosabban alakítsák fűtési energia-felhasználásukat és melegvíz-fogyasztásukat.

Környezetbarát

Költségmegosztó használatával Ön nem csak tudatos energiafelhasználóvá válik, de aktívan hozzájárul környezete egészségesebb, és tisztább levegőjének megteremtéshez is.

Kényelmes

A korszerű, rádió-távleolvasású költségmegosztó készülék leolvasásához nem kell a lakásba bejutni, így az Önnek semmiféle kényelmetlenséggel nem jár.

 

A költségosztós elszámolás bevezetésének módja, hogy a Tulajdonosok megbízzák a Közös Képviselőt, hogy kössön szerződést, valamelyik költségosztással foglalkozó társasággal, aki a velük kötött szerződés alapján végzi a készülékek felszerelését, működteti, karbantartja azokat, elvégzi az időszakos ellenőrzéseket, leolvassa és kiértékeli a költségmegosztók adatait és kiszámítja a fűtési díjmegosztási arányokat.