Karácsonyfa begyűjtés

2024. január 17. 09:51 Karácsonyfa begyűjtés

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdte a karácsonyfák begyűjtését.

Gyűjtőjárműveink január elejétől kezdve végzik a karácsonyfák begyűjtését Szentendre, Pilisszentlászló és Pomáz területén előre meghatározott időpontokban.

Kérjük a lakosokat, hogy a fenyőket helyezzék ki az elszállítást megelőző napon.

A feleslegessé vált fenyőfák a hulladékudvarban is leadhatók (2000 Szentendre, Szabadkai utca 9.) a Hulladékudvar nyitvatartás ideje alatt.

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. a kihelyezett karácsonyfákat a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe (HUHA) szállítja, ahol azok elégetésével fűtési energiaként hasznosulnak. Ez a folyamat nem csupán a környezet megóvását szolgálja, hanem része a fenntartható fejlődésnek is. Így a karácsonyfák második életet élhetnek, és hozzájárulnak a természeti erőforrások takarékosabb felhasználásához. Az elszállított fenyőfák tehát nem csak egyszerűen hulladékká válnak, hanem értékes részesei a környezetvédelem és a körkörös gazdaság elveinek.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a téli útviszonyok esetén az utak járhatóságát figyelembe véve az elszállítás dátuma változhat, az esetleges változásról weblapunkon adunk hírt. A két méternél nagyobb fenyőket a könnyebb elszállíthatóság érdekében kérjük, legyenek szívesek két részre vágni.

Az elszállítás pontos idejéről keressék fel honlapunkat www.vszzrt.hu, vagy hívja az Ügyfélszolgálat 06-26-300-407-es telefonszámát.