Házhoz menő lomtalanítás- tájékoztató

2021. október 01. 14:55 Házhoz menő lomtalanítás- tájékoztató

 

A Városi Szolgáltató NZrt. a korábbi gyakorlathoz hasonlóan idén is a lakossági előfizetők részére évente egy alkalommal házhoz menő lomtalanítást szervezett. Társaságunk a lomtalanítás alkalmával a családiházas partnereinknél  az ingatlan elé kikészített, háztartásban feleslegessé vált lomhulladékokat gyűjti össze és szállítja el. Szállítási igényüket Ügyfélszolgálatunkon jelezhetik, személyesen Szentendre, Duna korzó 25. szám alatt, telefonon a 06-26-300-407-es telefonszámon, vagy elektronikusan az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címen

2021.október 15-ig,

melyek várhatóan 2021. november 15-ig teljesítésre kerülnek. Az ezt követően beérkező megkereséseket ügyfélszolgálatunk már nem tudja fogadni.

 

A lomok kihelyezésének módja:

Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki, aminek mennyisége maximálisan 2 m3 lehet. Kérjük, hogy a kihelyezett hulladék ne akadályozza a gyalogos- és gépjárműforgalmat.  Az esetleges többletmennyiséget munkatársaink fényképfelvétellel igazoltan továbbítják a városi Közterület Felügyelet felé. A limit mennyiség felett otthagyott hulladék eltakarítása a megrendelő feladata, ennek elmaradása szabálysértési eljárást vonhat maga után. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.

Kérjük, hogy ne helyezzenek ki:

  • a háztartásokban naponta képződő kommunális hulladékot
  •  ipari, mezőgazdasági, szolgáltatatási tevékenység következtében keletkező hulladékot
  •  veszélyes hulladékot (festékmaradék, elektromos készülék, olaj, fénycső, akkumulátor, stb.)
  •  építési, bontási törmeléket (sitt), ide értve az ablaküveget is
  •  zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
  •  szénport, hamut, földet
  •  elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladékot
  •  gumiabroncsot, gépjárműroncsot és egyéb járműalkatrészeket

A lomok elszállítása:

Az elszállítás gyűjtőjárattal, nap közben, több helyszínen, folyamatosan történik. Ennek ellenére a begyűjtés szervezése miatt kérjük, hogy legkésőbb reggel 6 óráig készítse ki az előzőekben jelzett információk szerint a lomhulladékot. Köszönjük, hogy ezzel is segíti a zökkenőmentes szolgáltatást és a környezettudatos szemlélet terjedését!