Parkolás Szentendrén

parkolás

Szentendre városában a fizetőparkolás bevezetésére nem elsősorban anyagi megfontolásból volt szükség, hanem inkább forgalomszabályozási okokból. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy városunkban csak a szűk, történelmi belvárosban találhatók fizető parkolóhelyek.
Szentendre Város Önkormányzata 2007-ben bízta meg a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.-t a fizetőparkolók üzemeltetésével. Társaságunk ügyfélszolgálata hétfőn, szerdán és pénteken áll a gépjárművezetők rendelkezésére.
A hatályos rendelet alapján, illetve a város sajátos idegenforgalmát figyelembe véve Szentendrén – nem egyedüliként az országban – hétvégén és ünnepnapokon is díjköteles a parkolás. A turizmus és a forgalmi terheltség jellemzően hétvégén és ünnepnapokon jelentkezik, leginkább a belvárosban, ezért volt szükséges a munkaszüneti napokon a szigorúbb szabályozásra.
Mindenhol, ahol fizetőparkolás üzemel, nálunk is pótdíj kiszabását vonja maga után a parkolási díj megfizetésének elmulasztása. Ellenőreink állandó utcai jelenléttel biztosítják a parkolási rendszer zökkenőmentes működését. Parkolóautomatáink távfelügyeleti rendszerben működnek. A fizetési időtartam alatt közvetlen telefonos diszpécserszolgálat is rendelkezésre áll, feladata, hogy a lehető legrövidebb időn belül elhárítsa a bejelentett műszaki hibát.
A busszal érkező hazai és külföldi vendégek fogadására két buszparkoló üzemel a belváros peremén.
2015. júliusban megnyílt a belvároshoz közel, a Duna korzó–Bolgár utca kereszteződésénél található 88 férőhelyes, murvás parkoló paletta.