Közérdekű‎ > ‎

Hulladékudvar

VÁROSI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT ZRT  –  HULLADÉKUDVAR

 

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt telephelyén évek óta működő hulladékudvar a hét hat napján áll rendelkezésére minden szentendrei, pomázi és pilisszentlászlói lakos számára, akinek érvényes hulladékszállítási szerződése van. A hulladékudvar a Szabadkai út 9. szám alatti telephelyen működik, gépjárművel a VSzNZRt központi irodájának parkolója felől közelíthető meg.

 

A különböző hulladékfajtákat elkülönítve – a veszélyes illetve a nem veszélyes anyagok elhelyezésének megfelelő előírások szerint – gyűjtjük, tároljuk és dokumentáltan továbbítjuk a további feldolgozásra, hasznosításra. Emiatt a különböző hulladékfajtákat már a befogadáskor elkülönítjük, ezért célszerű, ha partnereink is ezek figyelembe vételével szelektálják az átadandó hulladékot, megkönnyítve ezzel a kirakodást.

 

A nem veszélyes hulladékok közül a műanyagot tartalmazókat lomként vesszük át, az ásványvizes, üdítőitalos PET palackokat kivéve, melyek a teherportával szemben kihelyezett külön gyűjtőharangba helyezendők. Ugyanilyen tartályokban helyezhetők el az tejes, italos kartonok, a sörös és konzerves dobozok, illetve az üvegek. Ezek Szentendrén a lakótelepek gyűjtőszigeteinél is elhelyezhetők.

 

Amit az egyéni partnereinktől speciálisan csak a Hulladékudvar fogad be, azok a következők: kiselejtezésre váró elektronikus berendezések, lemerült akkumulátorok, szárazelemek, festékmaradékok, kiürült festékes edények, mosószeres flakonok, fáradt gépjárműolaj, fagyálló folyadék, fel nem használt növényvédő szerek, kiégett izzók, fénycsövek, kiürült nyomtatófesték kazetták, konyhai sütőolaj maradék.  Ezeket a hulladékfajtákat elkülönítve gyűjtjük, a folyékony anyagokat jól záródó edényben és az anyag fajtáját jelölő csomagolásban kérjük behozni.

 

A fentieken kívül lehetőség van a háztartások lomtalanításakor fellelt bútor, ruhanemű, , papír és kartondobozok, hungarocell, ócskavas és egyéb a kukákba nem férő, de nem veszélyes hulladék elhelyezésére valamint kerti nyesedék illetve avar, levágott fű elkülönítetten történő lerakására is. Ezeket is előfizetőnként regisztrálva gyűjtjük és évente meghatározott mértékű, ingyenes elhelyezést biztosítunk. Környezettudatos ügyfeleink az építési törmeléket az illegális lerakók helyett -térítési díj ellenében- udvarunkban szintén elhelyezhetik.


A Hulladékudvart térítési díj ellenében a közületek is igénybe vehetik. Ehhez célszerű előzetesen egyeztetni a 26 / 816 643 számon.

 

A Városi Szolgáltató Nonprofit ZRt Hulladékudvarát örvendetesen növekvő számban egyre több partnerünk veszi igénybe, akik ezzel nemcsak saját otthonuk, hanem tágabb értelemben vett környezetük rendjét és tisztaságát is óvják. Ez lehet mindenki számára az a példa, hogy egyénileg is kézzel foghatóan tehetünk környezetünk tisztaságáért. Köszönjük Önnek is ezt a tudatosságot!


A Szolgáltató és a Díjbeszedő elkülönülése miatti nyilvántartási változás következtében 2017-ben a közszolgáltatási terület lakossági előfizetői a közszolgáltatási  díj megfizetésének igazolásához (önkéntes adatszolgáltatás alapján) lakcímkártyát és a hulladékkezelési díj befizetését igazoló dokumentumot a beszállított hulladék lerakása előtt kötelesek bemutatni!

 

Nyitvatartási idő:

hétfő: Zárva

keddtől – péntekig: 7 órától 15:30 -ig

szombaton: 7 – 13 óráig


Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2017. október 2-tól hétfőnként a hulladékudvar technikai okok miatt zárva tart.
A hét többi napján a nyitva tartás változatlan marad!
Ċ
F. Ádám,
2017. márc. 2. 2:19
Ċ
F. Ádám,
2017. márc. 2. 2:19
Comments