Közérdekű‎ > ‎

Gyepmesteri szolgáltatás

Az állatok fogadásának, elhelyezésének és kiadásának rendje:
-     A gyepmesteri telepre csak a gyepmester által befogott állat kerülhet      
-     A befogott állatot a gyepmester átadja a telepen állandó jelleggel ott tartózkodó telepvezetőnek, aki intézkedik az állat szabályzat szerinti tartásáról, dönt a további sorsáról (átadás állatvédő egyesületnek, kiadás tulajdonosnak, stb.)
-     Beérkezés után a gyepmester és a telepvezető felveszik az állat azonosító jegyeit, elvégzik etetéssel egybekötve a féreghajtást, és fertőtlenített kennelbe helyezik az állatot. Ezen túl kitöltik az állat nyilvántartó lapját, amelyet a tartás alatt folyamatosan vezet a telepvezető.
-     A beteg állatok elkülönítésre kerülnek a gyógyítás időtartamára, illetve maximum 14 napra
-     A befogott állatot tulajdonosa állatorvosi vizsgálat után – a felmerült befogási, állatorvosi és tartási költségek, beültetett és regisztrált mikrochip megtérítése ellenében – 14 napon belül is kiválthatja. Harapott kutyát csak 14 nap után lehet kiváltani. A kiváltás menete a következő: a gyepmesteri telepen felismert kutyát állatorvosi igazolás ellenében a telepvezető adja ki a tulajdonosnak és az állat nyilvántartási lapjára felvezeti a kiadás okát és idejét. Kérésre a nyilvántartási lap egy másolatát átadja a tulajdonosnak.
       
Ċ
F. Ádám,
2018. júl. 18. 2:28
Comments