Hírek‎ > ‎

Téli időszakra való felkészülés

Ádám Pintér, 2014. jan. 24. 5:22   [ 2014. jan. 24. 12:40 frissítve ]

A Városi Szolgáltató felkészülve várja az előre jelzett csapadékot. A társaság telephelyén november közepe óta készenlétben állnak a síkosságmentesítést végző munkagépek, és a gépkezelők. Havazás esetén nyolc kettős rendeltetésű gép kerül bevetésre a város útjain, melyek között két kisebb méretű gép is helyet kapott, a szűk utcák, a nehezen megközelíthető helyek, valamint a Szolgáltató kezelésében lévő járdák takarítására. A kihelyezett kézi szóróanyag tárolók fel vannak töltve só és zúzalék keverékével, valamint a hegyi területeken zsákban homok szolgáltatja az érdesítő anyagot. Az idei szezonban egy nagy teljesítményű nehéz hóekével ellátott szóró-ekéző eszköz biztosítja a buszjáratok útvonalainak takarítását.

A szóróanyagokból 214 tonna só, és 75 tonna zúzalék áll rendelkezésre, amelyet folyamatosan pótol a társaság a felhasználás, és az időjárás előrejelzés függvényében. A hatékonyság növelésének érdekében preventív szórást alkalmazunk az utakon, az előre jelzett havazás kezdetét figyelembe véve.

Ezúton is kérjük a tisztelt gépjármű tulajdonosokat, gépkocsijukkal az utcán úgy parkoljanak, hogy vegyék figyelembe a hókotró járművek egy átlagos tehergépkocsiknál szélesebb méretekkel rendelkeznek.

Amennyiben lakókörnyezetükben az utakon síkosságot tapasztalnak, vagy segítségre szorulnak, akkor bejelentéseiket a hódiszpécser a 06 20 320 7216-os telefonszámon fogadja.

Comments